SUPER KUVAR 🍳

Tradicionalna kuhinja i praktični recepti iz bakinih vitrina.

NAICIN (VITAMIN B3) LEK ZA SPREČAVANJE SRČANIH UDARA

Sadržaj:

Niacin je lek za sprečavanje srčanih udara.

Dr Erik Berg, na svom youtube kanalu tvrdi da je Niacin moćan lek za sprečavanje srčanih udara i košta samo 3.19 dolara.

Spomenuo je da je na Niacinu urađeno mnogo istraživanja i dokazano je da je efikasan.

Takođe je spomenuo da je Niacin pristupačan i ima malo neželjenih efekata.

Šta postiže naicin

Statini

Govornik je takođe spomenuo da statini, lekovi koji se često koriste za snižavanje holesterola, možda nisu toliko efikasni koliko ljudi misle. Tvrdi da statini imaju mnogo neželjenih efekata i da ne postoji dugoročni podatak koji dokazuje njihovu efikasnost.

Premalo naicina

Niacin je vitamin B3 koji je važan za mnoge telesne funkcije, uključujući metabolizam, probavu i zdravlje živaca.

Nedostatak niacina može dovesti do pelagre, bolesti koja se karakteriše dermatitisom, dijarejom, demencijom i smrću.

Niacin se može dobiti iz hrane, kao što su meso, riba, perad, orašasti plodovi i zeleno povrće.

Dostupan je i kao prehrambeni dodatak.

Prevelika doza

Važno je napomenuti da visoke doze niacina mogu imati nuspojave, kao što su crvenilo lica, svrbež, mučnina i proljev.

Pre nego što uzmete niacin kao prehrambeni dodatak, važno je da se obratite lekaru. Lekar može procijeniti da li je niacin siguran i odgovarajući za vas i može vam pomoći da odredite odgovarajuću dozu.

Gde naći niacin?

Niacin, poznat i kao vitamin B3, nalazi se u mnogim namirnicama.

Važno je napomenuti da proces kuhanja može smanjiti količinu niacina u namirnicama, stoga je ponekad preporučljivo konzumirati određene namirnice sirove ili blago kuvane.

Maksimizacija dejstva niacina

Dotatak ishrani Spirulina

Suplement ishrani San Sebastian Spirulina je organski i 100% prirodan proizvod. Sadrži spirulinu koja je bogata raznim nutrijentima, vitaminima i mineralima. Među identifikovanim sastojcima u ovom dodatku ishrani nalaze se jod, magnezijum, selen, cink, metionin, vitamin A, omega-6 masne kiseline, superoksid dismutaza, vitamini B12, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kiselina), B6, B7 (biotin), B9 (folna kiselina), vitamin C, E, K i zeaksantin.

Osim navedenih, u proizvodu se nalaze i alanin, arginin, beta-karoten, kalcijum, hlorofil, glutaminska kiselina, glicin, histidin, gvožđe, izoleucin, leucin, lizin, omega-3 masne kiseline, fenilalanin, fikocijanin, prolin, proteini, serin, tiamin, treonin, triptofan, tirozin, valin, i još nekoliko drugih sastojaka.

Zaključak

Govornik preporučuje konsultaciju sa lekarom pre bilo kakvih promena u režimu lečenja. Takođe podstiče gledaoce da sami istraže ovu temu.

Važno je napomenuti da informacije u ovom videu nisu zamena za profesionalni medicinski savet. Uvek se konsultujte sa lekarom pre početka bilo kojeg novog suplementa ili promena u postojećem režimu lečenja.

tagovi: zdravlje ; kategorija: zdravlje